Daarom zet u best in op zacht water

Zacht water is beter!“. Iedereen hoorde dit al eens waaien. Maar wat is zacht water precies? En wat zijn nu de voordelen?

Wikipedia leert ons dat waterhardheid de maat is voor de hardheid van water. Het geeft de concentratie van mineralen aan zoals magnesium en calcium. Hard water heeft veel van deze mineralen door de vaak lange periode dat het in aanraking kwam met rotsen. Zacht water heeft bijna geen overtollige mineralen en is bijna perfect neutraal.

Zachter = beter?

Ons drinkwater is vaak hard water en bevat dus vaak calcium dat bij verhitting neerslaat als calciumcarbonaat. In de volksmond kennen we dit als kalk of kalkaanslag. U weet dat kalkaanslag veel schade kan toebrengen aan elektrische toestellen. Ook bemoeilijkt kalk de werking van zepen (zoals in vaatwasser of wasmachine). Zacht water daarentegen bevat geen of veel minder calcium, niets van bovenstaande problemen dus. Maar welke voordelen heeft zacht water nog?

Geen energieverlies. Omdat kalk isolerend werkt, duurt de opwarming van verwarmingselementen langer en kost het dus een pak meer energie. 

Gezonder voor huid en haar. Ruwe kalkdeeltjes schuren vaak de natuurlijke beschermlaag van de huid weg. Met zacht water voelt je huid ook zachter aan. Nu kan u ook gaan besparen op verzorgingsproducten.

Minder kuisen. Bij sommigen zal dit voordeel op nummer 1 staan. Wat een plezier is het om niet constant de witte plekken te moeten schrobben aan uw kranen, douche, bad, ramen..

Zachter textiel. Zacht water staat voor zachte kleren. Er zijn geen ruwe korreltjes van de kalk die je wasgoed kapotscheuren. 

Minder zepen nog. Detergenten en zepen verbruiken een deel van hun actief element om eerst de kalk in het water te neutraliseren. U heeft dus minder product nodig om hetzelfde effect te bereiken. Zo bent u ook veel mileuvriendelijker. 

Wacht niet langer

Overtuigd van de voordelen van zacht water? Bij Sanihuis werken we met ATAG en WATERGENIUS als leverancier van waterontharders, beide gekend voor hun duurzaamheid. De dienst na verkoop en het onderhoud verzorgen wij ook natuurlijk.

Contacteer ons voor meer info.