Help, een lek! Wat kan ik doen?

Help, een lek!

Een lekkage: de nachtmerrie van vele mensen met een huis (u dus hoogstwaarschijnlijk ook). Het zorgt immers voor ernstige waterschade aan uw woning. Met het blote oog is het dikwijls moeilijk om de bron te detecteren – tenzij u zelf te fanatiek boorde en een waterleiding raakte. Het resultaat blijft in beide gevallen bijzonder onaangenaam: er ontstaan schimmelplekken op de muur, het plafond en de vloer. Ook kan er houtrot ontstaan, bijvoorbeeld aan het houtwerk onder het dak. Snel reageren is dus de boodschap. Contacteer ons.

Vind de oorzaak

Als het lek van helemaal boven komt, is er waarschijnlijk iets aan de hand met uw dak. Komt het water uit het gat dat u net zelf boorde in de waterleiding, dan ligt daar de oorzaak. In alle andere gevallen is het helaas moeilijk om te achterhalen wat precies de oorzaak is van de lekkage. Er zijn tientallen redenen waarom een lek kan ontstaan en bovendien kunnen waterkringen zich voordoen ver van het lek zelf. Een professionele aanpak is hier op zijn plaats.

Bij Sanihuis herstellen we snel en degelijk, binnen de 24 uur. 

4 Tips

Zoals vaak, geldt ook hier: voorkomen is beter dan genezen.

– Onderhoud uw leidingen goed.

– Sluit het water af als u uw woning enkele dagen verlaat.

– Houd uw dakgoten en voegen proper.

– Pas op met chemische (agressieve) ontstoppers.

Een lekkage komt bovendien vaak door een verstopping. Let op wat je in de wc of de gootsteen werpt: Eten, vochtige doekjes en tampons horen in de vuilbak. Vet en olie kunnen moeten naar een inzamelpunt.

Sanihuis helpt lekkages voorkomen én herstelt ze, steeds binnen de dag.